Translate

2011 m. sausio 28 d., penktadienis

24 keksiukai (24 cupcakes)

250 gramų sviesto
250 gramų cukraus
300 gramų miltų
1 a šaukštelis kepimo miltelių
6 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
1 vanilės sėklos arba 2 lašeliai vanilės ekstrakto arba 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
Galimi priedai: šokolas, uogos (tiek džiovintos tiek šviežios), cukatai, riešutai, vaisiai.
Aš labiausiai mėgstu keksiukus su riešutais - ant kiekvieno užberiu po 0.25 arbatinio šaukštelio skaldytų riešutų. Tačiau šiuo atveju buvo kepta į mokyklą, todėl naudojau 65 gramus šokolado.

Sviestą išmaišome su cukrumi.
Įberiame vanilę.
Po vieną įmaišome kiaušinius.
Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir druską. Įberiame šokoladą ir viską dar kartą išmaišome.
Tešlą dedame į popierines formeles - lengviausia tai padaryti su konditeriniu maišeliu. Kad popierinės formelės kepimo metu neišsiskleistų, aš jas išanksto įkloju į silikonines formeles arba į keksiukams kepti skirtą skardą.
Keksiukus kepame 20 minučių iki 170C įkaitintoje orkaitėje (aš naudoju orkaitę su ventiliatoriumi).


You will need:
250 g butter
250 g sugar
300 g flour
1 tsp baking powder
6 eggs
pinch of salt
Seeds of 1 vanilla pod or 2 drops of vanilla extract or 1 tsp of vanilla sugar.
You can add: chocolate, fresh or dried berries, nuts or fruits.
My favorite are with nuts. I simply pour 0.25 tsp chopped nuts over each cupcake.
But in this particular case I used 65g of chocolate (chopped).

Preheat the oven to 170C (fan oven) and line silicone cases or 2 muffin tins with 24 paper cases.
Put the butter and sugar in a bowl and cream together until light and fluffy. Add the vanilla, then the eggs, one at a time, beating well after each addition.
Add sifted flour, baking powder, salt and chocolate and mix together until just combined.
Plop the mixture into the paper cases (use piping bags for an easy way) and bake in the oven for 20 minutes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą