Translate

2011 m. sausio 22 d., šeštadienis

Filo tešlos krepšeliai pagal Lorraine Pascale (Filo cases by Lorraine Pascale)

Man tikrai patinka šiuo metu Jungtinėje Karalystėje rodoma Lorraine Pascale programa "Baking Made Easy" (BBC 2)- visi receptai yra labai paprasti bet "su natele". Mačiau tik 2 laidos dalis, bet jau turiu 8-ių receptų, kuriuos tikrai norėčiau išbandyti, sąrašą. Taigi labai apsidžiaugiau, kai vakar knygyne radau jos receptų knygą tuo pačiu pavadinimu. Štai pirmasis receptas iš sąrašo.


Filo tešlos krepšeliai
8-iems krepšeliams jums prireiks:
80 gramų sviesto ir
270 gramų filo tešlos (tikrai nesunaudosit visos - iš šio kiekio galima pagaminti virš 20 krepšelių)

Įkaitinkit orkaitę - 180C. Patepkit riebalais mafinų formelę.
Filo tešlos lapą gausiai aptepkit sviestu ir supjaustykit lopinėliais, tokio dydžio, kad uždengtų formelės angą - nieko baisaus jei tešla nukars per kraštus. Sudėkite vieną ant kito 3-4 lopinėlius tešlos ir įklokite į formelę.
Kepti orkaitėje maždaug 5 minutes, kol apskrus. Išėmus iš orkaitės leisti 10 minučių atvėsti ir tik tada išimti iš formos.
Krepšelius galima užpildyti paskanintu jogurtu, kremu, švelnia varške, varškės desertu, vaisiais ar salotomis.
Aš pirmuoju atveju panaudojau jogurtą su vaisiai, o antruoju - raudoną mišrainę.



I really like to watch Baking Made Easy with Lorraine Pascale (BBC2). All recipes are so simple, but interesting. Yesterday I managed to buy a book by Lorraine. I must admit that I already got a list of 8 recipes which I would like to try. Here is the first one.

Filo pastry cases
(to make 8 cases you will need):
80g butter, melted and cooled, plus extra for greasing
270g shop-bought filo pastry (you will not use all)

Preheat the oven to 180C. Grease the muffin or cupcake tin well.
Brush filo pastry with lots of melted butter.
Cut the filo pastry into squares that are big enough to fit into the muffin holes - can even hang over the sides a little.
Then put together 3-4 pieces of filo squares and push into a hole.
Place the filo cases into the oven for 5 minutes or so, giving them time to crisp up.
Once they look golden brown and crispy remove from the oven and leave them to cool for 10 minutes or so.
Remove them from the muffin tray.
Cases can be filled in with yoghurt, custard, soft cheese with fruits or salad.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą