Translate

2011 m. sausio 30 d., sekmadienis

Kopūstų pyragas

1 kopūstas
4 kietai virti kaušiniai
400 ml pieno
500 gr miltų
270 gr sviesto
2 svogūnai
50 ml aliejaus
22 gr sausų mielių
1,5 val. šaukšto rūpios druskos
2 val. šaukštai cukraus
susmulkintų petražolių
(aptepimui gali reikėti 1 kiaušinio, šlakelio pieno ir druskos)




250 gramų kambario temperatūros sviesto sutriname su persijotais miltais, druska ir cukrumi kol gauname trupininę masę. (Aš visus šiuos produktus sudėjau į virtuvinį kombainą ir sukapojau). Mieles ištirpiname 250 ml šilto pieno ir įminkome į trupininę masę. Gautą tešlą uždengiame ir paliekame pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Tuo metu paruošiame kopūstus. Kopūstus smulkiai supjaustome, užplykome karštu vandeniu ir leidžiame pastovėti 10 minučių. Nukošiame kopūstus ir maišydami apkepam ant aliejaus-sviesto lydinio. Ugnis turi būti didelė. Po 10 minučių ugnį sumažiname ir ant kopūstų užpilame likusį pieną. Laiks nuo laiko pamaišydami troškiname 20 minučių. Tai darant reikėtų kopūstus pagal skonį pasūdyti.
Pakepiname susmulkintus svogūnus.
Sumaišome: kopūstus, svogūnus, susmulkintus kietai virtus kiaušinius ir petražoles.
Tešlą padaliname. Viena dalis gali būtų kiek didesnė už kitą. Imame didesniąją tešlos dalį ir plonai iškočiojame ant gausiai miltais pabarstyto paviršiaus. Klojame tešlą į skardą (aš išanksto į skardą įklojau lakštą kepimo popieriaus - tik tam, kad lengviau būtų iškelti iškepusį pyragą). Ant tešlos tolygiai paskirstome kopūstų mišinį. Iškočiojame antrą tešlos lakštą ir uždengiame pyragą, gerai užlankstydami/užspausdami kraštus. Pyrago viršų subadome šakute.
Kepame 30 minučių 180C orkaitėje (170C orkaitėje su ventiliatoriumi).
Praėjus 30 minučių, aptepame pyragą ir kepame dar 5 minutes. Aš pyragą aptepiau plakiniu pagamintu iš 1 kiaušinio, šlakelio pieno ir druskos.

Originalus receptas čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą