Translate

2011 m. vasario 3 d., ketvirtadienis

Obuolių pyragas (Apple cake)

Kepu pyragus pagal šitą receptą jau virš 20 metų.Tai daugybę kartų išbandytas receptas - visada nuostabiai pavyksta.
Originalus receptas yra su obuoliais, bet puikiausiai tiks ir kitokie vaisiai ar uogos.

250 g kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
1 val. šaukštas vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
300 g miltų
1 a. šaukštelis kepimo miltelių
1 citrinos žievelė
maždaug 5-6 didelių obuolių
0,5 a. šaukštelio cinamono + 2 šaukštai cukraus

Sviestą ištriname su 200 g cukraus ir nutarkuota citrinos žievele.
Po vieną įmaišome kiaušinius. Į susidariusią masę įmaišome persijotus miltus su kepimo milteliais.
Tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą ir išlyginame. Tešla turi dengti kepimo formą 2cm storiu. Išdėliojame obuolių skilteles ir apibarstome cukraus/cinamono mišiniu.
Kepiau 35 minutes 180C orkaitėje (mano orkaitė turi įpūtimo funkciją)


I have been using this recipe for over 20 years. This recipe is tried and tested for many times - it always bakes up perfectly.
Original recipe contains apples, but can be made with all sorts of different fruits or berries.

250 g butter softened
200 g caster sugar
1 tbsp vanilla sugar
4 eggs
300 g plain flour
1 tsb baking powder
finely grated zest of 1 lemon
5-6 large apples
0,5 tsb cinnamon + 2 tbsp caster sugar (to scatter over)

Put the butter, sugars (vanilla + 200 g of caster sugar) and lemon zest in a large bowl and cream together. Add eggs - one at a time, beating well after each addition.
Once the eggs have all been beaten in, add the flour and and baking powder and mix together until just combined.
Line the baking tin with baking paper then pour the mixture into the prepared tin. Arrange apple pieces on top and scatter over a mixture of cinnamon and caster sugar.
Bake 35 minutes in preheated oven to 180C (I use fan oven).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą