Translate

2011 m. vasario 1 d., antradienis

Tarta su figomis

Pagrindui:
250 g miltų
125 g šalto, kubeliais supjaustyto sviesto
2 tryniai
žiupsnelis druskos
esant reikalui, 1-4 šaukštai vandens

Įdarui:
260 ml riebios grietinėlės
165 g Philadelphia tipo varškės sūrelio (kitą kartą naudosiu nuriebintą)
3 dideli šaukštai medaus (man buvo perdaug, kitą kartą apsiribosiu vienu arba išviso pakeisiu 1 val. šaukštu cukraus)
1 v. šaukštas Marsalos, bet nebūtina (saldus vynas - naudojau pirmą kartą ir būtinai naudosiu ateityje)
12–16 figų, perpjautų į keturias dalis
sauja riešutų
papuošimui -smulkintų mėtų lapų


Susmulkiname kartu miltus ir sviestą (aš sukapojau virtuviniame kombaine). Įmaišome trynius ir druską - jei tešla labai sausa, galima pridėti vadens, bet geriau to vengti. Suformuojame kamuolį ir patalpiname į šaldytuvą 30 minučių.
Išimame tešlą iš šaldytuvo ir leidžiame truputį sušilti, kad mažiau trupėtų kočiojama.
Iškočiojame tešlą ir išklojame 20 x 30cm tartos formą. (Aš kitą kartą naudosiu kiek mažesnę).
Išklotą formą patalpiname į šaldytuvą dar 15 minučių - tešla vėl sukietės.
Išimame tartą iš šaldytuvo ir išklojame suglamžytu kepimo popieriaus lakštu ant kurio užberiame žirnių. Kepame 20–25 minutes 180C temperatūroje (170C orkaitėje su ventiliatoriumi).
Iškepusį pagrindą paliekame atvėsti.
Išplakame grietinėlę - iki pradės tirštėti. Sudedame į grietinėlę ir išmaišome: medų, marsalą ir sūrelį.
Sūrio masę tolygiai paskirstome ant pagrindo. Išdėliojame figų ketvirčius, pabarstome riešutais ir kapotais mėtų lapais.

Būtinai kepsiu dar kartą tik naudosiu mažesnę formą, mažiau medaus/cukraus ir figas keisiu sezoninėmis uogomis.

Originalus receptas čia/here you will find an original recipe.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą