Translate

2011 m. vasario 14 d., pirmadienis

Trapios tešlos sausainiai (Shortbread Cookies)

Šie sausainiai buvo iškepti ir suvalgyti prie arbatos vėlai vakare, todėl ir nuotraukos tokios. Bet buvo tikrai skanu...

340g kambario temperatūros sviesto
1 puodelis cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
6 kiaušinių tryniai
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
4 puodeliai miltų

Dideliame inde ištriname sviestą, cukrų ir druską. Po vieną įmaišome kiaušinius. Įmaišome vanilę ir miltus. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve bent 2 valandas, o dar geriau per naktį.
Prieš kočiodami, palaikome tešlą 10 minučių kambario temperatūroje.
Kočiojame tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir išpjauname sausainius.
Kepame 10-12 minučių iki 180C (orkaitė su ventiliatoriumi) įkaitintoje orkaitėje arba kol sausainių krašteliai paruduos.


340g softened butter
1 cup sugar
0.5 teaspoon salt
6 egg yolks
2 teaspoons of vanilla extract
4 cups all-purpose flour

Preheat the oven to 180C (Fan).
In a large bowl, cream butter, sugar and salt until light and fluffy. Add egg yolks - one at a time, mixing well after each addition. Add vanilla. Add flour: mix just until combined.
Wrap dough with plastic wrap and refrigerate at least 2 hours or overnight. Let chilled dough stand at room temperature for 10 minutes.
Lightly flour work surface and roll dough and cut cookies.
Bake in the oven 10 -12 minutes or until edges are lightly browned

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą