Translate

2011 m. kovo 1 d., antradienis

Citrininis pyragas (Lemon tea bread)

113 gramų sviesto
1 puodelis cukraus
nutarkuota 2 citrinų žievelė
2 kiaušiniai
1,5 puodelio miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
0,5 puodelio pieno
2 valgomi šaukštai citrinos sulčių
Užpilui sumaišome 2 citrinų sultis su 0,5 puodelio cukraus (aš naudojau cukraus pudrą)

Įkaitiname orkaitę iki 160C (mano orkaitė su ventiliatoriumi, todėl aš pyragą kepiau 150C temperatūroje).
Kepimo formą patepame riebalais ir apibarstome miltais.
Dideliame inde ištriname cukrų, sviestą ir citrinos žievelę. Po vieną įmaišome kiaušinius. Įmaišome palaipsniui sausus ingredientus, pieną ir citrinos sultis.
Paruoštą tešlą sukrečiame į kepimo formą ir kepame apie valandą (man užteko ir 50 minučių).
Išimame pyragą iš orkaitės ir paliekame trumpam atvėsti. Po 10-ies minučių pyragą išimame iš kepimo formos, subadome spagečiu ir apipilame užpilu.


113 grams butter
1 cup sugar
Grated rind of 2 lemons
2 eggs
1,5 cups flour
2 teaspoons baking powder
0,5 teaspoon salt
0,5 cup milk
2 tablespoons lemon juice
Glaze:
juice of 2 lemons
0,5 cup sugar

Heat the oven to 160C (in my case 150C).
Grease a pan.
In a large bowl beat the butter and sugar. Add lemon rind and eggs; mix well. Add dry ingredients, alternating with milk and lemon juice. Spoon batter into a prepared pan. Bake for an hour (my loaf was ready in 50 minutes time). Cool 10 minutes in the pan. Remove from the pan and place on a wire rack. Mix glaze ingredients together and spoon over a hot bread. Cool completely.

I received this recipe together with Nordicware loaf pan.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą