Translate

2011 m. kovo 30 d., trečiadienis

Kibinai

Atspėkit mįslę: totoriškas patiekalas, gaminamas daugelio Lietuvos šeimininkių ir kurį galima suvalgyti beveik kievienoje lietuviškoje kavinėje :).


Tešlai:
450 gramų margarino
1 kilogramas miltų
1 baltymas ir 3 kiaušiniai
200 gramų grietinės
druskos

Įdarui:
1 kilogramas kiaulienos
3 svogūnai
50 gramų margarino
vegeta, druska, malti juodieji pipirai - pagal skonį
šlakelis vandens

Aptepimui - 1 trinys išplaktas su šlakeliu virinto vandens.

Kombaine sukapojam margariną, miltus ir druską. Gautus trupinius išminkom su kiaušiniais ir grietine.
Paruoštą tešlą pusvalandžiui paliekame šaldytuve.

Įdarui išmaišome sukapotą mėsą, margariną ir smulkiai supjaustytus svogūnus. Pasūdome, papipiriname, įpilame šlakelį vandens ir viską dar kartą gerai išmaišome.

Kočiojame tešlą (nereikia labai plonai). Pjauname ovalius blynelius ant kurių dedame šaukštą įdaro bei kruopščiai užspaudžiame kraštelius. Paruoštus kibinus aptepame kiaušinio plakiniu, kepame 25-30 minučių 200C orkaitėje.

Vietoj vandens galima įpilti dosnų šlakelį kefyro. O jei visgi naudojame vandenį, galima įmaišyti smulkinto kopūsto. Tai daroma, kad įdaras būtų sultingesnis

Pastry:
450 gr softened spreadable butter
1 kg plain flour
1 egg white and 3 egg yolks
200 g creme fraiche or sour cream
a pinch of salt

Filling:
1 kg pork, finely chopped
3 onions, finely chopped
50 gr softened spreadable butter
of salt, ground black pepper - to your liking
a splash of cold water

To brush: 1 egg yolk and a splash of water-lightly beaten

Put the flour, salt and butter in a food processor and blitz to breadcrumbs. Rub the butter and flour together until the mixture resembles fine breadcrumbs. Add the egg yolks and creme fraiche and stir together. Squize the mixture together into a ball. Pop dough in the fridge to rest for 30 minutes.

For the filling mix all ingredients together. You can consider to add a little bit of chopped cabbage or even to replace water by a generous splash of kefir.

Roll the pastry out. Cut out as many rounds (or ovals) as you can. Scrunch pastry leftover and re-roll to make an other round.

Preheat the oven to 200C.

Dollop a good spoonful of the filling mixture on one half of the pastry round and fold the empty half of pastry over the filling. Seal the edges. Repeat with all rounds.
Brush egg/water mixture all over kibinai. Bake in the oven for 25-30 minutes.

Originalus receptas čia/here you will find an original recipe.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą