Translate

2011 m. kovo 5 d., šeštadienis

Marokietiškas žuvies troškinys su kuskusu (fish tagine and couscous)

Labai mėgstu rytietiškus patiekalus. Šį receptą prieš porą mėnesių rodė ITV kanalu. Išbadžiau ir tikrai nenusivyliau - tai greitas ir begalo, begalo skanus patiekalas. Tikrai dar ne kartą gaminsiu ir svečius savo vaišinsiu. :)
Vienintelis patarimas - žuvį užmarinuoti ir ingredientus pasiruošti išanksto. Gaminimas užims tada tik 15-20 minučių. Šis patiekalas puikiausiai gali būti gaminamas ir svečiams stebint.


Marinatas:
2 česnako skiltelės
2 a. šaukšteliai malto kumino (cumin)
1 a. šaukštelis maltos paprikos
1 citrinos sultys
Mažas pundelis susmulkintų kalendros lapų
1 val. šaukštas alyvuogių aliejaus

Troškiniui:
1 kg jūros lydekos ar menkės file
12 išanksto išvirtų mažų bulvyčių
4 val. šaukštai alyvuogių aliejaus
3-4 susmulkintos česnako skiltelės
15-20 slyvinių/labai mažų pomidorų
2 keptos geltonosios paprikos
50g juodųjų alyvuogių
100 ml vandens
druskos ir pipirų

Visus marinato ingredientus susmulkiname blenderyje - pagardiname druska ir pipirais. 1/3 dalį marinato atidedame troškiniui, o 2/3 dalis panaudojame žuviai marinuoti: užpilame žuvį marinatu, išmaišome ir paliekame vienai valandai. Man pasirodė marinato mažoka, todėl aš pasigaminau dvidubą porciją.
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir pakepiname česnakus su pomidorais. Maždaug 3-4 minutes.
Į troškinimo indą dedame bulvytes, pomidorų/česnakų ruošinį, marinuotą žuvį, keptas paprikas, alyvuoges ir likusį marinatą. Pagardiname druska, pipirais. Įpilame porą šlakelių alyvuogių aliejaus, vandenį ir troškiname ant vidutinės ugnies 15 minučių.

Kuskusui reikės:
500g kuskuso
600ml verdančio vištienos sultinio (aš 600 ml vandens ištirpinau 1 kubelį sultinio)
3 val. šaukštai alyvuogių aliejaus
50g kedrų riešutėlių
1 didelis mėlynasis svogūnas, susmulkintas
1/2 a. šaukštelis malto kumino (cumin)
50g razinų
Mažas pundelis smulkintos kalendros
Mažas pundelis smulkintų mėtų

(Aš manau, kad galima naudoti per pus mažiau kuskuso ir sultinio).
Kuskusą suberiame į didelį indą, užpilame verdančiu sultiniu. Uždengiame indą maistine plėvele (sandariai) ir paliekame 10-iai minučių, kol suminkštės.
Tuo metu keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir pakepiname svogūną.
Beriame į keptuvę kuminą, kedro riešutėlius, razinas ir pasūdome. Tada beriame dalį (maždaug pusę, jei gaminote iš pilnos kuskuso/sultinio normos) išbrinkusio kuskuso ir kapotas žoleles.
Gerai išmaišome.
Kuskusas valgomas kartu su žuvies troškiniu.

Originalų receptą jūs rasite čia/here you will find an original recipe in English.

2 komentarai:

  1. Tiesą pasakius, šiek tiek nustebau igriedijentų gausa, labiausiai tai kuskusas ir bulvės kartu, bet kol nepabandysi žmogus, tol nežinosi:)Šiaip tai labai gražiai ir skaniai atrodo, kaip ir visi gaminukai pas jus:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai ačiū už gerą žodį. O bulvės ypatingo skonio nepriduoda, bet ir netrukdo. Reiks artimiausiu metu įdėti dar kelis netradicinius bulvių panaudojimo receptus :)

    AtsakytiPanaikinti