Translate

2011 m. balandžio 7 d., ketvirtadienis

Kyšas su brokoliais ir graikiškais riešutais (Broccoli and Walnut Quiche)

Ar kada nors džiaugėtės apsilankę pas stomatologą? Sunku patikėti, bet aš taip. Priežastis labai paprasta - laukdama apžiūros suradau labai skanų kyšo receptą. Receptas jau išbandytas, taigi dalinuosi juo su jumis.

Reikės:
140 gramų trapios tešlos (aš šį kartą naudojau pirktinę)
150 brokolių žiedynų
100 gorgonzolos (galima paprasčiausio fermentinio sūrio)
2 kiaušinių + 1 trynio
300 ml grietinėlės
25 gramų kapotų graikiškų riešutų

Reikia išimti tešlą iš šaldytuvo ir palikti 10 minučių kambario temperatūroje - kad netrupėtų kočiojant.
Iškočioti tešlos lakštą iki maždaug 3-4 milimetrų storio ir iškloti 23 centimetrų skersmens ir 2,5 centimetrų aukščio kepimo formą. Gražiai apipjauti kraštelius. Subadyti tešlos pagrindą šakute ir palikti 15 minučių šaldytuve.

Ant tešlos ištiesti lakštą kepimo popieriaus ir įberti kepimo žirnelius. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje (orkaitės su ventiliatoriumi atveju 180C) 15 minučių. Po 15 minučių žirnelius išimti ir kepti dar 5 minutes.

Brokolių žiedynus 3 minutes apvirti, nukošti ir palikti ant popierinio rankšluostuko, kad apdžiūtų.

Kiaušinius išplakti su grietinėle, pasūdyti, įberti pipirų ir norimų žolelių.

Ant iškepusio tešlos pagrindo išdėlioti brokolius, tolygiai apibarstyti sūriu, užpilti grietinėlės ruošiniu, apibarstyti riešutais ir kepti 40 minučių iki 150C (orkaitės su ventiliatoriumi atveju 130C) įkaitintoje orkaitėje.

Visiems rekomenduoju. Labai skanus patiekalas.


You will need:
140 g shortcrust pastry
150 g broccoli florets
100 g gorgonzola (I used grated chedar)
2 eggs + 1 egg yolk
300 ml double cream
25 g roughly chopped walnuts

Preheat the oven to 200C (180C fan). Roll the pastry out until thickness of £1 coin. Then use to line a 23cm diameter and 2,5cm deep fluted tart tin. Prick the base all over and chill for 15 minutes.

Blind bake for 20 minutes, removing baking beans and paper for the last 5 minutes of the cooking.

Lower the oven to 150C (130C fan).

Cook broccoli florets in boiling water for 3 minutes, then drain and dry on a kitchen paper.

Whisk together eggs and double cream - season with salt and paper.

Arrange broccoli in pastry case. Dot with cheese. Pour into the case a cream/eggs mixture. Scatter over walnuts and bake the quiche for 40 minutes.

Recepto šaltinis/source: Good Housekeeping 11/2011

1 komentaras:

  1. Kaip tik buvau šiandien pas stomatologą, bet žurnalo pavartyti nekilo joks noras, kai prieš akis danties gręžimas, neatsiminčiau nei vieno žodžio:))bet ne dėl stomatologo norėjau pasakyti, bet apie kyšą, tiesiog nepriekaištingo grožio, įtariu, kad ir skonis toks pat, kaip ir paveikslėlio grožis:)

    AtsakytiPanaikinti