Translate

2011 m. balandžio 5 d., antradienis

Tiramisu tortas (Tiramisu cake)

Labai skanus Ilonos išbandytas receptas.

Biskvitui:
5 kiaušiniai
200 g cukraus
100 g miltų
80 g krakmolo
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Kombaine suplakiau kiaušnius ir cukrų - kol masė suputojo. Tada įmaišiau išanksto persijotus likusius sausus produktus. Belieka supilti tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
Kepame ikaitintoje iki 180C orkaitėje apie 30 min (aš 170C, 25 minutes).
Biskvitas paslegiamas lentele, kad nebūtų kauburėlių ir paliekamas atvėsti.
Atvėsusį biskvitą pjauname per pusę.

Biskvitus sulaistome išanksto iš šių produktų pagamintu ir atvėsintu kavos sirupu:
400 ml karšto vandens
4 arbatniai šaukšteliai tirpios kavos
4 arbatiniai šaukšteliai cukraus

Biskvitus sutepame ir visą tortą aptepame kremu pagamintu iš:
450 ml grietinėlės
350 g maskarpone sūrio
100 ml cukraus pudros
šlakelis - maždaug 1 valgomas šaukštas Marsalos (saldus vynas - nebūtina) .

Grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir įmaišome maskarpone sūrį bei Marsalą.
Tortas gausiai apibarstomas tarkuotu šokoladu ir atvėsinamas šaldytuve.
Labai, labai skanus receptas tik kitą kartą sirupo daugiau gaminsiu.


Preheat the oven to 180C (I 170C - got a fan oven). Grease the cake tin.
You can make a syrup first mixing together:
400 ml hot water
4 tsp instant coffee
4 tsp sugar
Let the sugar to dissolve. let the syrup to cool.

To make sponge you will need:
5 eggs
200 g sugar
100 g plain flour
80 potato starch
2 tsp baking powder

Mix together eggs and the sugar. Add the sifted flour, the potato starch, baking powder and stir to combine.
Dollop the batter into a tin and bake in the oven for 30 minutes (I 25 minutes).
After baked, if needed, the spnge can be pressed by putting a cutting board on the top and leaving to cool.
Once it is cool, slice the cake in half horizontally and set aside.

To make mascarpone cream you will need:
450 ml whipping cream
350 g mascarpone
100 ml icing sugar
A splash of Marsala (1 tbsp approximately).

Put the cream and the sugar in a bowl and whip until thicken, then fold in mascarpone and Marsala.

To assemble the cake, place the bottom of a sponge on the plate and pour a half of the syrup over the sponge. Put a big dollop of mascarpone cream on top and spread over the cake until it is leveled. Take the top half of the cake, turn cut side up and brush with the rest of syrup. Place the top sponge on top of the creamed sponge.
Next, cover the whole cake with mascarpne cream, including the top and sides.
Sprinkle the cake with grated chocolate and put in the fridge.

Here you will find an original recipe.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą