Translate

2011 m. gegužės 15 d., sekmadienis

Varškės apkepas su lavašu (Cottage Pie with Wraps)

Radau šitą receptą Sonatinos bloge. Kepiau jau kelis kartus - tikrai skanu ir greita.

3 (mano atveju 4) ploni lavašai
800 g varškės
6 kiaušiniai
400 g grietinės
150 g sviesto (a naudoju žymiai mažiau)
druskos, pipirų, itališkų žolelių

Varškę sumaišyti su 3 kiaušiniais ir šiek tiek pasūdyti. Lavašus plonai aptepti sviestu, o vėliau gausiai varške. Ant viršaus uždėti po 5 – 6 nedidelius gabaliukus sviesto (aš niekada nededu), standžiai susukti ir palikti, kad šiek tiek suminkštėtų (kai skubu, to nedarau - skoniui nekenkia). Susukti standžiai ne visada sekasi, nes angliška varškė labai skysta.

Kepimo formą ištepti sviestu. Suminkštėjusius vyniotinius glaudžiai sudėti į formą. Ant viršaus išdėlioti likusius sviesto gabaliukus (sviesto šitame etape nededu).

Grietinę išmaišyti su likusiais 3 kiaušiniais, žiupsneliu druskos, pipirais ir itališkomis žolelėmis bei užpilti ant vyniotinių.

Kepti iki 180C įkaitintoje (aš kepu 170C) orkaitėje 40 – 50 minučių.


3 (in my case 4) wraps
800 g quark
6 eggs
400 g creme fraiche or sour cream
150 g butter (I use much less)
salt, ground black pepper, italian herbs

Preheat the oven to 180C (Fan oven - 170C). Grease with butter a round ovenproof dish.

Mix the quark and 3 eggs - salt the mixture. Lightly spread wraps with butter and top with the mixture - roll up the wraps and place in a buttered baking tin. You can top rolls with a few peaces of butter (I normally do not make it).

Mix the cream fraiche with the last 3 eggs, season with salt, pepper and Italian herbs and pour over the wraps.

Cook for about 40 – 50 minutes.

Here you will find an original recipe.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą