Translate

2011 m. birželio 12 d., sekmadienis

Šokoladinis pyragas tėčiui (Chocolate drop cake for Dad)

Kepiau šiandien tai, kas labiausiai patinka mano tėčiui - šokoladinį pyragą.
Nors nelabai paskutiniu metu mėgstu šokoladinius kepinius ir pagal šį receptą pyragas išeina kiek saldesnis nei esu pratusi, turiu pasakyti, kad su arbata buvo labai, labai skanu.

Pyragui reikės:
250g sviesto
300g cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
3 didelių kiaušinių
200g savaiminio augimo miltų (self-raisng flour - nežinojau kaip išversti, bet pridėsiu receptą, kaip pasigaminti pačioms)
100g pieniško šokolado gabalėlių
50g kakavos
1/4 šaukštelio druskos

Padengimui:
85g sviesto
85g cukraus
200g kondensuoto pieno
50g pieniško šokolado gabalėlių

Išklojame kepimo popieriumi 20 x 30 cm dydžio skardą. Įkaitiname iki 180C (160C su ventiliatoriumi) orkaitę.
Išlydome puode sviestą. 5 minutes atvėsiname. Tada sudedame cukrų, vanilę, kiaušinius ir gerkai išsukame mediniu šaukštu (aš išsukau virtuviniame kombaine) Įmaišome miltus, kakavą, druską ir pieniško šokolado gabalėlius.
Sukrečiame mišinį į kepimo skardą ir kepame 35 minutes. Pyragas neturi būti visiškai sausas. Išimame pyragą iš orkaitės ir paliekame atvėsti.

Tuo metu pasiruošiame glaistą. Išlydome 85g sviesto ir 85g cukraus. Įmaišome kondensuotą pieną ir užverdame - būtina maišyti.
Atvėsinus mišinį 5 minutes, įmaišome šokolado gabalėlius, kurie turi ištirpti.
Padengiame glaistu pyragą. Norint galima pyragą apibarstyti šokolado gabalėliais, bet man pasirodė, jog to būtų perdaug. Aš naudojau maltus migdolus.


250g pack unsalted butter
300g golden caster sugar
1 tsp vanilla extract
3 large eggs
200g self-raising flour
100g milk chocolate drops
50g cocoa
1/4 tsp salt

for the top:
85g unsalted butter
85g caster sugar
200g light condensed milk
50g milk chocolate drops

Butter and line a small roasting tin, about 20 x 30 cm. Heat oven to 180C (160C fan oven).
Gently melt the butter in a large saucepan, cool for 5 minutes, add the sugar, vanilla and eggs, then beat until smooth with a wooden spoon. Stir in the flour, cocoa and salt. Stir in 100g milk chocolate drops.
Tip the mix into the tin, then bake for 35 minutes until risen all over and a skewer come out with a few dump crumbs.

For the top, gently heat 85g butter and 85g caster sugar together until both are melted. Stir in condensed milk and bring to a boil.
Cool for 5 minutes, then stir in 50g milk chocolate drops to melt. Spread over the cold cake, scatter with more chocolate drops (I used ground almonds) and cut into squares.
Originalus receptas/The original recipe: Good Food July 2009.

Savaiminio augimo miltai (Self-raising flour) gaminami tokia proporcija:
1 puodelis miltų
0.5 šaukštelio druskos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Visus ingredientus reikia tik išmaišyti ir miltai jau gatavi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą