Translate

2011 m. lapkričio 13 d., sekmadienis

Sekmadienio pusryčiai arba kruasanai su bešamelio padažu (Croissants with Bechamel)

Šį receptą prieš kelis metus nusižiūrėjau vietinėje kavinaitėje. Tai labai mano šeimos mėgstamas nesudėtingai pagaminamas, bet truputį laiko reikalaujantis patiekalas. Trumpai sakant - puikiai tinkantis sekmadienio pusryčiams. Norint sutrumpinti gamybos laiką, galima bešamelio padažą pasigaminti išanksto.


8 kruasanams reikės:
- 8 nesaldžių kruasanų. JK parduodami gatavi kruasanai, kuriuos, kad būtų traškūs, tereikia kelias minutes pakepinti orkaitėje - tokius kruasanus aš ir naudoju šiam patiekalui.
- 2-jų griežinėliais supjaustytų pomidorų
- 16 griežinėlių mėsos (arba dešros, bet su mėsa skaniau)
- bešamelio padažo
- maždaug 50 gramų tarkuoto fermentinio sūrio

Aš bešamelio padažą gaminu pagal šį receptą. Realiai pakaktų ir pusės normos.
Puode ištirpiname 50 gramų sviesto. Į ištirpintą sviestą beriame 50 gramų miltų ir kepiname ant vidutinės ugnies kol lengvai paruduoja - maždaug 1 minutę. Palaipsniui įmaišome 500 mililitrų (būtinai šalto!) pieno - kad nesusidarytų gumuliukai visą laiką maišome. Sumažiname ugnį ir 5-10 minučių uoliai maišydami paverdame. Kai padažas sutirštėja, pasūdome, įmaišome 1 žiūpsnelį malto muskato riešuto, 1/2 arbatinio šaukštelio maltos paprikos, pipirus (pagal skonį).

Kruasanus pjauname skersai pusiau. Vieną dalį kruasano aptepame vienu šaukštu bešamelio padažo, dedame 2 griežinėlius mėsos. Galima mėsą dar ir iš viršaus patepti bešamelio padažu. Klojame pomidoro skiltelę ir užvožiame antra kruasano pusele. Procesą kartojame 7 kartus. Dedame kruasanus į kepimo skardą ir ant kiekvieno viršaus užbarstome tarkuoto fermentinio sūrio. Kepame 12-15 minučių išanksto įkaitintoje iki 150C orkaitėje (su ventiliatoriumi, jei paprastoje - 170C).
Skanaus!


You will need:
- 8 plain croissants
- 2 sliced tomatoes
- 16 ham slices (or sausage, I prefer ham)
- bechamel souse
- 50 g grated Cheddar

Preheat the oven to 150C (Fan).
Cut croissants in half. Take a spoon of Bechamel souse and place on a bottom half of the croissant. Put on 2 slices of ham and 1 slice of tomato. Top with the second half of the croissant. Repeat the process with the rest 7 croissants. Place the croissants on a baking tray and spray with Cheddar.
Bake for 12-15 minutes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą