Translate

2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

Tagliatelle su lašiša ir pomidorais (Salmon and tomato tagliatelle)

Eilinis receptas nusižiūrėtas ITV kanalu, o jo autorius Donald Skehan.
Niekada nebandžiau šio virėjo receptų anksčiau, bet, jei turėčiau spręsti iš šio, - puikus virėjas. Lakštiniai iškart pateko į populiariausių šeimos patiekalų sąrašą. O man labai patiko lėtai keptų pomidorų, kuriuos galima panaudoti daugelyje patiekalų, idėja.

Taigi visų pirmiausia reikia pasigaminti pomidorus. Šiam patiekalui tinka net ir blyškūs žieminiai. Tiesą sakant, tai puikus būdas jiems paruošti.

Jums reikės:
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto balsamico acto
- maždaug 500g vynuoginių - nedidelių pusiau perpjautų pomidorų (aš kartais panauojų ir didesnius tik perpjaunu į daugiau dalių)
- druskos ir pipirų

Originaliame recepte orkaitę reikia įkaitinti iki 190C. Aš paprastai pomidorus kepinu iki 150-160C įkaitintoje orkaitėje (su pūtimo funkcija). Taigi įkaitiname orkaitę.
Indelyje alyvuogių aliejų išmaišome su actu ir supilame ant pomidorų. Dar kartą išmaišome.
Didelę kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Paskleidžiame ant skardos pomidorus - pjūvio puse į viršų. Pasūdome ir užbarstome pipirų.


Kepame orkaitėje maždaug 45 minutes. Aš siūlau nepatingėti patikrinti pomidorus po kokių 30-35 minučių.


Valgyti pomidorus galima tiek šiltus tiek šaltus. Laidoje buvo paminėta, kad tokie pomidorai, sudėjus į stiklainį ir užpilus aliejum, gali būti laikomi iki savaitės (šaldytuve).

Kai pomidorai gatavi, viskas vyksta labai greitai. Tiesą sakant pradėti virti lakštinius galima, 15-20 prieš pasibaigiant pomidorų kepimo laikui

Pagrindiniam patiekalui reikės (4-iems asmenims):
- 300g tagliatelle (ilgi lakštiniai)
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 susmulkintų česnako sklitelių
- 200g neriebios grietinės
- dosnios saujos smulkintų krapų
- 75g smulkiai supjaustytų saulėje džiovintų pomidorų (aš naudojau keptus orkaitėje, o, kadangi man jie labai skanūs, jų dėjau žymiai daugiau - gal dvigubai net, bet pirmiausia siūlau išbandyti kaip originaliame recepte rekomenduojama).
- druskos ir pipirų
- 200g supjaustytos rūkytos lašišos (būdama Lietuvoje pusę normos pakeičiau rūkytomis lašišos papilvėmis; tokiu atveju reikia mėsytę nepatingėti gražiai atskirti nuo kaulų ir odos)
1/2 citrinos sultys (retai kada naudoju)

Lakštiniai išverdami, laikantis įpakavimo instrukcijų, dideliame vandens puode ir nukošiami.
Didelėje keptuvėje (ant vidutinės kaitros) įkaitiname aliejų ir pakepiname česnaką (maždaug 1 minutę).
Supilame į keptuvę grietinę ir pakaitiname kol sušils. Tada dedame krapus, pomidorus. Pasūdome bei užbarstome pipirų. Galiausiai sudedame lašišą bei dar šiltus nukoštus lakštinius - viską gerai išmaišome.
Patiekiame lakštinius lėkštėje. Nepamirštame apšlakstyti citrinos sultimis. Galima puošti pomidorais ir krapais.


Original recipe by Donald Skehan :Creamy smoked salmon and sun-blushed tomato tagliatelle.
Our family likes this pasta dish very much. I tried the recipe after sow Donald Skehan cooking it on ITV's This Morning programme. It is the only known to me recipe of Donal Skehan, but I really would like to learn more.
To start you will need to prepare slow-roasted cherry tomatoes.

You will need:
3 tbsp olive oil
1 tbsp balsamic vinegar
1 large punnet of cherry tomatoes (about 500g), sliced in half
Sea salt and freshly ground black pepper

Preheat the oven to 190C (I used lower temperature).
In a bowl, whisk together the olive oil and balsamic vinegar. Add the tomatoes and toss to combine.
Arrange the tomatoes cut side up on a large baking tray and season with a good pinch of salt and black pepper. Roast in the oven for about 45 minutes, or until the tomatoes have reduced in size and are slightly charred.
Allow to cool then eat warm or at room temperature.

For pasta:
300g tagliatelle pasta
2 tbsp olive oil
2 garlic cloves, peeled and finely chopped
200g low-fat crème fraiche
A good handful of fresh dill, chopped.
75g sun-blushed tomatoes, roughly chopped
Sea salt and freshly ground black pepper
200g sliced smoked salmon, cut into strips (I sometimes use salmon trims)
Juice of 1/2 lemon, to serve

Cook the pasta in a large saucepan according to the packet instructions on the packet, then drain.
Heat the oil in a large frying pan over a low to medium heat, add the garlic and fry gently for one minute. Add the crème fraiche and heat through then add the dill, tomatoes and a good pinch of salt and black pepper and stir through.
Finally, add the salmon strips and hot tagliatelle and toss everything together until coated.
To serve
Serve each portion with a generous squeeze of lemon juice and some slow-roasted cherry tomatoes.

Original recipes: Slow-roasted cherry tomatoes
Creamy smoked salmon and sun-blushed tomato tagliatelle

2 komentarai:

  1. Nuostabu!!!Sužavėta ir patiekalu ir nuotraukomis!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkoju, Srove, už gerą žodį. :)

    AtsakytiPanaikinti