Translate

2011 m. balandžio 21 d., ketvirtadienis

Traškūs krepšeliai su uogomis (delicious cases with berries)

Krepšeliams reikės:
100 gramų kambario temperatūros sviesto
100 gramų cukraus pudros
100 gramų kiaušinių baltymo
100 gramų miltų

Įdarui:
200 mililitrų grietnėlės
1 valgomasis šaukštas kondensuoto pieno
uogų, vaisių

Įkaitiname orkaitę iki 220C.
Persijotą cukraus pudrą išsukame su sviestu. Supilame kiaušinių baltymus, įsijojame miltus ir viską gerai dar kartą išsukame.
Ant silikoninio padėkliuko dedame kulinarinį žiedą. Teptuką pamirkome tešloje ir paišome apskritimą - žiedo viduje. Tešlos tikrai reikia labai, labai nedaug.
Kepame apskritimus orkaitėje 3 minutes.
Išimtus iš orkaitės apskritimus kuo skubiau formuojame. Galima apskritimus uždėti ant išgaubtos formos arba priešingai - atsargiai įspausti į formą. Suformuotus apskritimus paliekame formoje atvėsti.
Tuo metu paruošiame įdarą: grietinėlę išplakame su kondensuotu pienu. Išspaudžiame truputį grietinėlės ant krepšlio ir puošiame uogomis ar vaisiais.
Pabaigoge desertus apibarstome cukraus pudra.

Labai greitas ir skanus receptas!


100 g room temperature unsalted butter
100 g icing sugar
100 g egg whites
100 g plain flour

for filling:
200 ml of double or whipping cream, whipped
1 table spoon of condensed milk
berries of fruits

Preheat the oven to 220C.
Sift the icing sugar and mix with the butter. Add the egg whites and sifted flour and mix until combined.
Place a cooking ring on a silicone baking sheet and brush the baking sheet inside the ring with some batter. Lift the ring and repeat the procedure.
Bake in the oven for 3 minutes.
To shape cases - remove circles from the oven and quickly push into the holes of muffin tray and leave to cool.
Mix the whipped cream with 1 table spoon of condensed milk.
Fill the cooled cases with the mixture and sprinkle berries. Don't forget to dust with icing sugar.

Originalus receptas čia/here you will find an original recipe.

2011 m. balandžio 7 d., ketvirtadienis

Kyšas su brokoliais ir graikiškais riešutais (Broccoli and Walnut Quiche)

Ar kada nors džiaugėtės apsilankę pas stomatologą? Sunku patikėti, bet aš taip. Priežastis labai paprasta - laukdama apžiūros suradau labai skanų kyšo receptą. Receptas jau išbandytas, taigi dalinuosi juo su jumis.

Reikės:
140 gramų trapios tešlos (aš šį kartą naudojau pirktinę)
150 brokolių žiedynų
100 gorgonzolos (galima paprasčiausio fermentinio sūrio)
2 kiaušinių + 1 trynio
300 ml grietinėlės
25 gramų kapotų graikiškų riešutų

Reikia išimti tešlą iš šaldytuvo ir palikti 10 minučių kambario temperatūroje - kad netrupėtų kočiojant.
Iškočioti tešlos lakštą iki maždaug 3-4 milimetrų storio ir iškloti 23 centimetrų skersmens ir 2,5 centimetrų aukščio kepimo formą. Gražiai apipjauti kraštelius. Subadyti tešlos pagrindą šakute ir palikti 15 minučių šaldytuve.

Ant tešlos ištiesti lakštą kepimo popieriaus ir įberti kepimo žirnelius. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje (orkaitės su ventiliatoriumi atveju 180C) 15 minučių. Po 15 minučių žirnelius išimti ir kepti dar 5 minutes.

Brokolių žiedynus 3 minutes apvirti, nukošti ir palikti ant popierinio rankšluostuko, kad apdžiūtų.

Kiaušinius išplakti su grietinėle, pasūdyti, įberti pipirų ir norimų žolelių.

Ant iškepusio tešlos pagrindo išdėlioti brokolius, tolygiai apibarstyti sūriu, užpilti grietinėlės ruošiniu, apibarstyti riešutais ir kepti 40 minučių iki 150C (orkaitės su ventiliatoriumi atveju 130C) įkaitintoje orkaitėje.

Visiems rekomenduoju. Labai skanus patiekalas.


You will need:
140 g shortcrust pastry
150 g broccoli florets
100 g gorgonzola (I used grated chedar)
2 eggs + 1 egg yolk
300 ml double cream
25 g roughly chopped walnuts

Preheat the oven to 200C (180C fan). Roll the pastry out until thickness of £1 coin. Then use to line a 23cm diameter and 2,5cm deep fluted tart tin. Prick the base all over and chill for 15 minutes.

Blind bake for 20 minutes, removing baking beans and paper for the last 5 minutes of the cooking.

Lower the oven to 150C (130C fan).

Cook broccoli florets in boiling water for 3 minutes, then drain and dry on a kitchen paper.

Whisk together eggs and double cream - season with salt and paper.

Arrange broccoli in pastry case. Dot with cheese. Pour into the case a cream/eggs mixture. Scatter over walnuts and bake the quiche for 40 minutes.

Recepto šaltinis/source: Good Housekeeping 11/2011

2011 m. balandžio 5 d., antradienis

Tiramisu tortas (Tiramisu cake)

Labai skanus Ilonos išbandytas receptas.

Biskvitui:
5 kiaušiniai
200 g cukraus
100 g miltų
80 g krakmolo
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Kombaine suplakiau kiaušnius ir cukrų - kol masė suputojo. Tada įmaišiau išanksto persijotus likusius sausus produktus. Belieka supilti tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
Kepame ikaitintoje iki 180C orkaitėje apie 30 min (aš 170C, 25 minutes).
Biskvitas paslegiamas lentele, kad nebūtų kauburėlių ir paliekamas atvėsti.
Atvėsusį biskvitą pjauname per pusę.

Biskvitus sulaistome išanksto iš šių produktų pagamintu ir atvėsintu kavos sirupu:
400 ml karšto vandens
4 arbatniai šaukšteliai tirpios kavos
4 arbatiniai šaukšteliai cukraus

Biskvitus sutepame ir visą tortą aptepame kremu pagamintu iš:
450 ml grietinėlės
350 g maskarpone sūrio
100 ml cukraus pudros
šlakelis - maždaug 1 valgomas šaukštas Marsalos (saldus vynas - nebūtina) .

Grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir įmaišome maskarpone sūrį bei Marsalą.
Tortas gausiai apibarstomas tarkuotu šokoladu ir atvėsinamas šaldytuve.
Labai, labai skanus receptas tik kitą kartą sirupo daugiau gaminsiu.


Preheat the oven to 180C (I 170C - got a fan oven). Grease the cake tin.
You can make a syrup first mixing together:
400 ml hot water
4 tsp instant coffee
4 tsp sugar
Let the sugar to dissolve. let the syrup to cool.

To make sponge you will need:
5 eggs
200 g sugar
100 g plain flour
80 potato starch
2 tsp baking powder

Mix together eggs and the sugar. Add the sifted flour, the potato starch, baking powder and stir to combine.
Dollop the batter into a tin and bake in the oven for 30 minutes (I 25 minutes).
After baked, if needed, the spnge can be pressed by putting a cutting board on the top and leaving to cool.
Once it is cool, slice the cake in half horizontally and set aside.

To make mascarpone cream you will need:
450 ml whipping cream
350 g mascarpone
100 ml icing sugar
A splash of Marsala (1 tbsp approximately).

Put the cream and the sugar in a bowl and whip until thicken, then fold in mascarpone and Marsala.

To assemble the cake, place the bottom of a sponge on the plate and pour a half of the syrup over the sponge. Put a big dollop of mascarpone cream on top and spread over the cake until it is leveled. Take the top half of the cake, turn cut side up and brush with the rest of syrup. Place the top sponge on top of the creamed sponge.
Next, cover the whole cake with mascarpne cream, including the top and sides.
Sprinkle the cake with grated chocolate and put in the fridge.

Here you will find an original recipe.