Translate

2012 m. vasario 23 d., ketvirtadienis

Bandelės (Buns)

Pabodo man "stiklinės", neturinčios jokios masės arba neiškepusios parduotuvinės bandelės. Užsimaniau tokių kaip pieno bare prie Vilniaus Rotušės. Ieškojau, ieškojau ir radau. Taigi dar vienas receptas pagal GOST'ą :). Rusiškai vadinasi Maskvietiškos pliuškos. Lietuviško pavadinimo atitikmens nepamenu, tai bus paprastai - bandelės.

Rusaitės rašo, kad pateiktas produktų kiekis yra skirtas 12 bandelių pasigaminti. Nežinau kaip joms pavyksta. Kepiau 4 kartus - visada išeina tiksliai 10. Na bet čia juk receptas pagal GOST'ą :).

Taigi tešlai reikės:
2 arbatinių šaukštelių sausų mielių
500 gramų miltų
3/4 arbatinio šaukštelio druskos
100 gramų cukraus
50 gramų sviesto
8 gramų vanilinio cukraus - maždaug 1 pakelis
1 kiaušinio + pieno tiek, kad kartu su kiaušiniu susidarytų 310ml (pirmiausia į matavimo indą įmušame kiaušinį, suplakame ir įpilame pieno, kad susidarytų reikalingas kiekis)

Sutepimui:
20 gramų išlydyto sviesto
1 kiaušinio

Apibarstymui:
maždaug 10 gramų cukraus

Iš visų tešlos ingredientų užminkoma mielinė tešla. Aš visus produktus pateiktąja tvarka sudėjau duonkepėn ir įjungiau picos tešlai užminkyti skirtą programą. Programai pasibaigus, paliekame tešlą duonkepėje dar porai valandų, kad pakiltų.

Tešlą perminkome ir padaliname į maždaug 100 gramų dydžio kamuoliukus (man kaip jau minėjau išeina 10). Kamuoliukus užapvaliname, sutepame išlydytu sviestu ir paliekame 30-40 minučių atsistovėti.

Iš kiekvieno kamuoliuko iškočiojame ovalius paplotėlius, iš kurių išilgai susukame ritinėlius. Ritinėlius lenkiame pusiau, sujungiame galus. Kiekvieną ritinėlį įpjauname išilgai. Neįpjautus paliekame tik paskutinius 2 centimetrus iš sujungtų galų pusės. Paaiškinti tikrai sunku, nuotrauku nepadariau, todėl siūlau pasižiūrėti vaizdinę medžiagą pas rusaites.

Suformuotas bandeles dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir paliekame kol pakils - maždaug valandą.

Prieš kepant patepti bandeles kiaušinio plakiniu ir apibarstyti cukrumi.

Kepame 15-20 minučių išanksto įkaitintoje iki 175C orkaitėje. Šiaip su temperatūra būkit atsargios. Reikėtų atsižvelgti į savo orkaitės ypatumus. Aš kepu 18 minučių iki 155C įkaitintoje orkaitėje, bet mano orkaitė turi ventiliatorių.

Skanaus!


For dough (10-12 buns) you will need:
2tsp yeast
500g flour
3/4tsp salt
100g sugar
50g butter
8g vanilla sugar
1 egg + milk to make 310ml of egg/milk mixture (beat the egg in a measuring cup and pour in the milk - just enough to to make 310ml of mixture)

For brushing:
20g melted butter
1 egg

For dusting:
approximately 10g sugar

To make my life easier I mixed the dough in my bread maker.
Leave the dough in the bread maker to rise for a few hours.

Knead the dough and then divide into 10-12 balls (I made 10 and they weighted 100g each). Brush all balls with melted butter and leave to rest for 30-40 minutes.

Preheat the oven to 175C. I use fan oven so I preheated the oven to 155C.
Line several baking trays with parchment paper.

Shape the buns. (Here you will find a few photographs explaining how to shape the buns.)

Place the buns on the prepared baking trays and allow to rise for an hour.

Brush the buns with beaten egg and dust with sugar.

Bake in the oven for 15-20 minutes (I usually bake for 18 minutes).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą