Translate

2012 m. birželio 18 d., pirmadienis

Kyšas su daržovėmis (Quiche with Vegetables)


Dar vienas kyšo receptas. Šį kartą rėmiausi 10-ajame šių metų Sainsbury's Everyday Easy numeryje rastu receptu.



Kyšui reikės:
- 140g trapios tešlos (originale - filo tešlos)
- pundelio supjaustytų svogūnų laiškų
- 1 smulkiai supjaustyto dantuko česnako
- 100g šaldytų žirnelių
- 2-jų didelių kiaušinių
- 100g pusriebės grietinės
- 100g šakute pertrinto fetos tipo sūrio
- 20-25g smulkiai sukapotų graikiškų riešutų
- 40g supjaustytų džiovintų pomidorų
- 200g špinatų lapų

Špinatus nuplykome karštu vandeniu, paliekame atvėsti. Atvėsusius nuspaudžiame ir supjaustome.
Kyšo pagrindą paruošiame kaip kad aprašyta šiame recepte
Gaminame įdarą:
Ant keptuvės 3 minutes apkepame svogūnų laiškus. Suberiame česnaką su žirneliais ir pakepiname dar 2 minutes.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišome: išplaktus kiaušinius, grietinę, sūrį, pomidorus bei riešutus. Įmaišome atvėsusį žirnelių ruošinį ir špinatus. Paskaniname masę pipirais.
Sukrečiame įdarą į jau iškepusį pagrindą.
Šauname kyšą į iki 160C (orkaitė su ventiliatoriumi, paprastos orkaitės atveju -  iki 180C) laipsnių įkaitinton orkaitėn ir kepme 30 minučių.
Labai skanu su šviežių daržovių salotomis.


The recipe adopted from Sainsbury's Everyday Easy, issue 10. 

You will need:
- 140 g shortcrust pastry (original recipe requires filo)
- a bunch of spring onions, trimmed and chopped
- 1 clove garlic, finely chopped
- 100 frozen garden peas
- 2 large eggs
- 100g half-fat creme fraiche
- 100g Greek-style cheese, crumbled
- 20-25g walnuts (original recipe - pine nuts)
- 40g sun-blush tomatoes, sliced
- 200g young leaf spinach

Place the spinach in a colander and pour over the kettleful of boiling water. Let cool slightly before squeezing out the excess water. Roughly chop.
Prepare shortcrust case for your quiche according to this recipe.
Heat the oil in a frying pan and cook the spring onions for 3 minutes. Add the garlic and peas and cook for further 2 minutes. 
Tip into a bowl and mix in the beaten eggs, creme fraiche, cheese, walnuts and tomatoes. Add the peas mixture and spinach. Season with black pepper. 
Pour the mixture into the shortcrust case and bake for 30 minutes.

1 komentaras: