Translate

2013 m. sausio 19 d., šeštadienis

Riešinės Evelinai (Wrist warmers for Evelina)

Violetiniai/balti atspalviai...


Baltos spalvos Drops Fabel Superwash siūlai; 50g=205m; 1.25mm storio virbalai.
Riešinių poros numezgimui ir apnėriui viso sunaudojau 1816 violetinės spalvos akrilinių karoliukų:
- rašto išmezgimui - 1732 karoliukus
- apnėrimui - 84 karoliukus.
Šį kartą tik vienam riešinių krašto apnėrimui naudojau karoliukus. Apnerdama kitą kraštą, karoliukus pakeičiau pynelės kilpomis.



Riešinės skirtos smulkioms 10-ies metų mergaitės rankutėms.
Mezginio plotis - 56 akutės.
67-ios rašto eilės + 4 kraštui.
Schema sudaryta, remiantis siuvinėjimo raštu.


Riešinių apnėrimui naudojamas 1mm vąšelis.

Apnėrimas:

1-a eilė. Išmezgame žemą stulpelį, užkabindami už apneriamo krašto. Neriame 3-ys pynelės kilpas, 3-ys stulpeliai su užmetimu išmegzti iš tos paties pagrindo akies bei permegzti kartu, ir vėl kartojam: 3-ys pynelės kilpos... 
2-a eilė. Norėdama, kad gerai matytųsi apnėrimui naudojami karoliukai, antrą eilę nėriau priešinga (nei pirmąją eilę) kryptimi. 
Neriamas žemas stulpelis į pirmosios eilės žemąjį stulpelį. 4-ios pynelės kilpos. Dabar neriame stulpelį su užmetimu į  pirmosios eilės 3-jų stulpelių junginio vidurį, perstumiame 3-is karoliukus ir užtvirtiname puse žemo stulpelio, stulpelis su užmetimu į to paties pirmosios eilės junginio vidurį, 4-ios pynelės kilpos ir vėl nuo pradžių -žemas stulpelis į sekantį pirmosios eilės žemąjį stulpelį...  
Apnerdama priešingą riešinės kraštą, vietoj karoliukų, išmezgiau 3-is pynelės kilpas.
Pridedu apnėrimo schemą

2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Sausainiai visoms progoms (Cookies for all occasions)


Labai geras sausainių tešlos receptas. Iš jos galima gaminti tiek saldžius sausainukus prie arbatos, tiek ir pikantiškus prie sultinio ar alaus. Aš kepiau sausainukus, pabarstytus aguonomis, prie sultinio Naujųjų Metų sutikimo vakarienei. Toks variantas labai patinka ir vaikams. Tešlą galima pasigaminti kelias dienas išanksto ir laikyti šaldytuve.


Sausainukams reikės:
-100 gramų betkokios rūšies lydyto sūrelio (žinoma, nenaudokit kumpio skonio sūrelio, jei planuojate kepti saldžius sausainukus; 100 gramų tai yra maždaug 6 lydyto sūrelio trikampukai)
- 50 gramų šalto sviesto
- 4-ių dosnių valgomųju šaukštų (su kaupu) miltų
- 1-o kiaušinio (baltymas į tešlą, kiaušinio trynis sausainukams aptepti prieš kepant)

 
Sukapoti sviestą, sūrį ir miltus iki trupinių.  Tada įmušti į trupinius baltymą ir greitai užminkyti tešlą. Tešlą patalpinti į šaldytuvą, kad atvėstų - bent 30 minučių.

Įkaitinti orkaitę iki 240C temperatūros (orkaitės su ventiliatoriumi atveju).
Išimti tešlą iš šaldytuvo. Iškočioti 0,5 - 0,7 centimetrų storio lakštą iš kurio išpjauti sausainukus. Sausainukus dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepti plaktu kiaušinio tryniu ir apibarstyti pasirinktais pagardais. Galimi variantai: aguonos, linų sėmenys, sezamo sėklos, cukrus, prieskoninės žolelės...
Kepti iki rudai auksinio atspalvio. 


Very tasty cookies which you can make savory or sweet. My are savory with poppy seeds. We ate the cookies with bouillon.

For cookies you will need:
- 100g Cheese spread (for example Dairylea, or 6 Dairylea cheese triangles)
- 50g butter
- 4 large spoons flour
- 1 egg white
- (1 egg yolk to brush cookies)
- poppy seeds (you can also use herbs, different seeds, salt or sugar)

Make large bread crumbs out of cheese, flour and butter. You can use for it your fingers or a knife or even a food processor. Add the egg white and knead a bit, until smooth. Put the pastry in the fridge to rest for at least 30 minutes.

Preheat the oven to 240C (fan oven). Remove the pastry from the fridge and roll it out to a thickness of 0,5 - 0,7cm. Cut out the cookies and place on (lined with baking paper) baking tray. Brush each cookie with beaten egg yolk. Sprinkle the cookies with poppy seeds.
Bake in the oven until cookies become golden brown.


Recepto originalą rusų kalba rasite čia/here you will find an original recipe in Russian.