Translate

2016 m. vasario 21 d., sekmadienis

Sostinės keksas (Sostinės cake)

Sostinės keksas - labai, labai mėgiamas mano tėčio.

Receptas pagal GOST (jau senokai rastas internete, kad net šaltinio nepamenu)

Keksui
205 gramų sviesto
200 gramų cukraus
10 gramų vanilinio cukraus
3 didesnių kiaušinių (maždaug 170g)
10 gramų kepimo miltelių
265 gramų miltų
150 gramų tamsių (kartais vadinamų kalifornietiškomis) razinų
10 gramų cukraus pudros (keksui apibarstyti)
1 šaukšto miltų, razinoms apvolioti

  • Pirmiausia gerai išsukame kambario temperatūros sviestą.
  • Suberiame į sviestą cukrų ir miksuojam, kol ištirps. 
  • Po vieną įmaišome kiaušinius. 
  • Persijotus miltus išmaišome su kepimo milteliais ir įmiksuojame į sviestinę masę. 
  • Razinas užpilame verdančiu vandeniu. Po 5 minučių vandenį nupilame, nusausiname razinas ir apvoliojame miltuose. Suberiame razinas į tešlą. 
  • Sukrečiame tešlą į sviestu išteptą ir miltais apibarstytą formą.
  • Kepame apie 80 minučių (reikia tikrinti pagaliuku) maždaug 165 laipsnių orkaitėje (su ventiliatoriaus funkcija).
  • Atvėsiname keksą ant grotelių.
  • Atvėsusį keksą apibarstome cukraus pudrą ir skanaujame.
This cake is favored by my dad.
You will need:
205g butter
200g sugar
10g vanilla sugar or a bean of vanilla
3 large eggs (approximately 170g)
10g baking powder
265g flour
150g dark/Californian raisins 
10g sugar powder (for decoration)
1 spoon of flour to coat raisins

Heat the oven to 165C (fan oven) and grease a loaf tin.
In a bowl, cream the butter. Add the sugar (except sugar powder) and beat (sugar needs to dissolve). Add eggs - one at a time and beat well after each addition.
Once the eggs have all been beaten in, add the flour and baking powder and mix together until just combined.
Soak the raisins in hot water (approximately 5 minutes), dry up and coat with flour. Fold into the batter.
Spoon batter into the prepared tin. Bake for 80 minutes. Cool completely on a wire rack and dust with sugar powder.
Originalus receptas rusų kalba čia.
Here you can find an original step by step recipe in Russian.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą